CONFERINTA TURCIA 2020

Aplicatii ale stiintelor exacte in industria ospitalitatii

 
Transport
Period 03.04.2020 - 08.04.2020
de la
 
90
persoana / sejur

DATE DE PLECARE: 03 - 08.04.2020

Pentru a putea vedea situatia realizarii efective a excursiei planificate, avem rugamintea sa urmariti periodic situatia inscrierilor, situatie ce urmeaza a fi actualizata pe masura inscrierilor.

 

Prezentarea itinerariului pe scurt:

 

ZIUA 1: LOCALITATEA DE RESEDINTA – EDIRNE (400 KM ), 03.04.2020 VINERI 

Plecare din localitatea de reședință, seara tranzitând Bulgaria spre Turcia. Ora și locul de plecare vor fi anunțate cu 10 zile înainte de date de plecare. 

 

ZIUA 2: EDIRNE – ISTANBUL (240 KM), 04.04.2020, SÂMBĂTĂ

Pe drumul spre locația de cazare o scurtă oprire la Moschea Selymie din Edirne. Cu un diametru de 31,25 metri și o înălțime de 43,25 metri este cea mare mare cupolă a unei moschei din întreaga Turcie. Edificiul mai este cunoscut si ca moschea cu 999 ferestre. In drumul spre hotel o abatere opțională *pentru a putea admira principalele obiective ale Turciei vizitând “Turcia in miniatura”. Ora 16.00 sosire Istanbul, cazare hotel 3/4 *. Deplasare la Marele Bazar pentru eventuale cumpărături. Atenție! Prețuri mai mici puteți găsii la magazinele din apropiere. 

 

ZIUA 3: ISTANBUL, 05.04.2020, DUMINICĂ 

Dupa micul dejun, punctarea celor mai importante obiective turistice ale Istanbului: biserica Sfânta Sofia, Topkapi (palatul sultanilor pentru o perioada de 400 de ani), Moscheea Albastra, Hipodromul, Basilica Cisternă. După amaiza, deplasare în port pentru efectuarea opțională a unei croaziere pe Bosfor, o scurtă oprire la o fabrică de piele pentru a asista la o paradă a modei și o oprire la un magazin de prezentare a unei fabrici de dulciuri specific turcești. În jurul orelor 20.00, deplasare la Seara turceasca. (excursie opțională) Spectacol cu dansuri, muzica life, și o cină specifică.

 

ZIUA 4: ISTANBUL, 06.04.2020, LUNI

Zi opțională. În această zi puteți efectua una sau mai multe din excursii opționale:

- Croaziera Insula Printului turul insulei cu caleașca și masă de prânz. 

- După amaiza deplasare cu metroul și oprire la Mallul Sapphire, un zgârie nori de 54 etaje + 10 subrerane și cea mai înaltă clădire din Turcia (261m). Cele 54 de etaje pot fi urcate în mai puțin de 1 minut. Se vizionează și un film 3d în care se decolează virtual cu elicopterul și sunteți plimbat deasupra principalelor obiective. 

Tot în această după amaiză se vor dedica câteva ore pentru a participa la lucările Conferinței internaționale  cu tema ”Aplicații ale ștințelor exacte în industria ospitalității”. Vor participa lectori și invitați din Romania, Bulgaria, Turcia care vor susține dizertații pe tema principală a Conferinței.

 

ZIUA 5: ISTANBUL – VELIKO TARNOVO – ISTANBUL, 07.04.2020, MARȚI

Dupa servirea micului dejun plecare spre Romania nu înainte de a vizita Moscheea Suleymaniye, unde se afla mormintele lui Suleyman Magnificul și al iubitei sale soții sultana Hurem. Opriri pe traseu pentru vizitarea fostei capitale a Bulgariei, orașul Veliko Tarnovo și a Mănăstirii Sf. Dumitru Basarabov de la Ivanovo, singura mănăstire săpată în stâncă încă locuită din întreaga Bulgarie făcând parte din patrimoniul UNESCO. Se poate prelungi sejurul în Istanbul pentru ultimele cumpărături in Marele Bazar, în acest caz nemaiputandu-se efectua opririle la Veliko Tarnovo și Manastirea Sf. Dumitru.

 

PROGRAMUL EXCURSIEI - Prezentare detaliata:

 

ZIUA 1: LOCALITATEA DE RESEDINTA – EDIRNE

 

Plecare seara, in jurul orelor 23.00, din localitatea de resedinta tranzitand Bulgaria spre Turcia. Ora si locul de plecare vor fi anuntate cu 10 zile inainte de plecare. Pe parcursul traseului vom efectua mai multe opriri pentru servirea mesei si necesitati. 

 

Lungimea traseului de parcurs: 400 km 

Timpul mediu in auocar pentru parcurgerea parcursului zilnic: 7 ore 

Ora plecare: 23.00

Locul de imbarcare: Metrou Piata Unirii din Bucuresti 

Ora sosire: 08.00

Locul de debarcare: Parcare Moscheea Selyimie 

Obiectivele zilei: Nu 

Optionalele zilei: Nu

Serviciile zilei: transport 

Bugetul estimativ al zilei: 0

 

ZIUA 2: EDIRNE – ISTANBUL

 

Primul obiectiv al zilei consta in vizitarea Moscheei Selymie din Edirne. Moscheea Selimiye este, în acleași timp, una dintre realizările edificative ale arhitecturii islamice. Cupola (cu un diametru de 31,25 metri și o înălțime de 43,25 metri) este cea mare mare cupolă a unei moschei din întreaga Turcie. Edificiul mai este cunoscut si ca moschea cu 999 ferestre. In apropierea moscheei se afla si un bazar de unde se pot achizitiona mai multe cadouri sau alte obiecte la preturi mai mici decat in Marele Bazar din Instanbul. Tot aici puteti servi si masa la unul dintre restaurantele din apropiere. Va recomandam cu caldura ficatul de vita, facut intr-un mod deosebit, fel de mancare care este de fapt si unul dintre specificile culinare ale orasului. Pe drumul spre cazare, o altă abatere pentru a admira principalele obiective turistice ale Turciei prin vizitarea ”Turciei în miniatură”.

In drumul spre hotel o abatere opțională* pentru a putea admira principalele obiective ale Turciei vizitând “Turcia in miniatura”. Ora 16.00, sosire la locatia de cazare din centrul orasului Istanbul, hotel 3-4 *. Deplasare la Marele Bazar, pentru eventuale cumparaturi in unul dintre cele peste 4000 magazine situate pe 55 de strazi. Atentie! Preturi mai mici puteti gasi la numeroasele magazine din apropiere. 

 

Lungimea traseului de parcurs: 250 km 

Timpul mediu in auocar pentru parcurgerea parcursului zilnic: 4 ore 

Ora plecare: 09.30

Locul de imbarcare: Parcare Moscheea Selyimie

Ora sosire: 17.00 

Locul de debarcare: Hotel 

Obiectivele zilei: Moscheea Selyimie, Marele Bazar Istanbul  

Optionalele zilei: Turcia în Miniatură 

Serviciile zilei: transport, cazare 

Bugetul estimativ al zilei: 

7 € - masa dimineata, Edirne 

7 € - cina, Istanbul  

15 € - Turcia în miniatură    

 

ZIUA 3: ISTANBUL 

 

Dupa micul dejun, deplasare la cele mai importante obiective turistice ale Istanbului: biserica Sfanta Sofia, Topkapi, palatul sultanilor pentru o perioada de 400 de ani, Moscheea Albastra, Hipodromul. Deplasare in port pentru efectuarea optională a unei croaziere pe Bosfor. O scurta oprire la o fabrica de piele pentru a asista la o parada a modei si efectuarea unor eventuale cumparaturi cu produse ale unor marci de renume. In jurul orelor 20.00, intoarcere la hotel. Ora 20.00 - Seara turceasca. Deplasarea la si de la seara turceasca se va efectua pietonal. Pe parcursul serii vom asista la un spectacol deosebit cu muzica live, servind in acelasi timp si o cina specifica.

 

Lungimea traseului de parcurs: 50 km 

Timpul mediu in autocar pentru parcurgerea parcursului zilnic: 2 ore

Ora plecare: 08.00 

Locul de imbarcare: hotel 

Ora sosire: 19.00 

Locul de debarcare: hotel 

Obiectivele zilei: Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Topkapi, Hipodronul, Turcia in miniatra

Optionalele zilei: Croaziera Bosfor 

Serviciile zilei: Transport, ghid local pentru programul de dupa amiaza, cazare cu mic dejun 

Bugetul estimativ al zilei:

7 € - dejun Istanbul  

30 € - intrare obiective Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Topkapi, cu ghid local si explicare la casca

45 € - seara tuceasca cu meniu servit la masa, program folcloric local si concurs dans

18 € - croaziera Bosfor  

 

ZIUA 4: ISTANBUL 

 

Zi optionala. In aceasta zi puteti efectua una sau mai multe din excursiile optionale:

- Muzeul de arta islamica, gazduit de palatul binecunoscutului Ibrahim Pasa, sotul sultanei Hatiche, unde vom admira o colectie de covoare tesute manual cu fir de aur, tablite caligrafice, obiecte de cult, realizate cu o migala uluitoare. Pe traseu o foarte mica moschee cemerita Moscheea Printului. Tur pietonal fara ghid 5 km. Vezi Intrari obiective.

- Croaziera Insula Printului, turul insulei cu caleasca si masa de pranz. Tur impreuna cu ghid local. 

Vezi optionale

- Deplasare in Asia cu autocarul si ghidul turc. La intoarcere oprire la Mall-ul Sapphire, un zgarie nor de 54 etaje + 10 subterane si cea mai inalta cladire din Turcia (261m). Cele 54 de etaje pot fi urcate in mai putin de 1 minut. Se vizioneaza si un film 3D din care se decoleaza virtual cu elicopterul si sunteti plimbat deasupra principalelor obiective. Oprire pe continentul asiatic si vizitarea optionala a Palatului Beylerbeyi. Vezi optionale si Intrari obiective. 

- Vizitarea Moscheei Suleymaniye unde se afla mormintele lui Suleyman Magnificul si al iubitei sale sotii, sultana Hurem. (50 km) 

Tot în această după amiază se vor dedica câteva ore pentru a participa la lucările Conferinței internaționale cu tema ”Aplicații ale ștințelor exacte în industria ospitalității”. Vor participa lectori și invitați din Romania, Bulgaria, Turcia care vor susține dizertații pe tema principală a Conferinței.

 

Lungimea traseului de parcurs: 50 km

Timpul mediu in autocar pentru parcurgerea parcursului zilnic: 2 ore

Ora plecare: 08.00 

Locul de imbarcare: hotel 

Ora sosire: 21.00 

Locul de debarcare: hotel

Obiectivele zilei: Palatul Berleybeyi, Moscheea Suleymaniye

Optionalele zilei: Traversarea in Asia, Palatul Berleybeyi, Mallul Sapphire si vizionare film, croaziera Insula Printului

Serviciile zilei: cazare, transport 

Bugetul estimative al zilei:

18 € - Traversare Asia cu ghid local si vizionare film 

40 € - Croaziera Insula Printului, plimbare cu caleasca si dejun 

7 € - dejun Istanbul  

 

ZIUA 5: ISTANBUL – VELIKO TARNOVO – ISTANBUL 

 

Dupa servirea micului dejun plecare spre Romania, cu opriri pe traseu pentru vizitarea fostei capitale a Bulgariei, orasul Veliko Tarnovo si a Manastirii Sf. Dumitru Basarabov de la Ivanovo, singura mănăstire săpată în stâncă încă locuită din întreaga Bulgarie si face parte din patrimoniul UNESCO. Se poate prelungi sejurul in Istanbul pentru ultimele cumparaturi in Marele Bazar, in acest caz nemaiputandu-se efectua opririle la Veliko Tarnovao si Manastirea Sf. Dumitru.

 

Lungimea traseului de parcurs: 700 km

Timpul mediu in autocar pentru parcurgerea parcursului zilnic: 11 ore 

Ora plecare: 09.00 

Locul de imbarcare: hotel 

Ora sosire: 06.00 a doua zi de dimineata 

Locul de debarcare: localitatea de resedinta 

Obiectivele zilei: Veliko Tarnovao si Manastirea Sf. Dumitru.

Optionalele zilei: NU 

Serviciile zilei: transport, cazare

Bugetul estimativ al zilei: 7 € - dejun Istanbul  

 SERVICII INCLUSE:

- CAZARE: 3 nopți cazare htl 3/4 *

- MASĂ: 3 mic dejunuri

- TRANSPORT:  autocar  clasificat, toate taxele de parcare și șosele

- PERSONAL ÎNSOŢIRE insotitor de grup roman si ghid turc pentru turul de oras Istanbul  ziua 3.

- VIZITE: din program

- MANIFESTARI EDUCATIONALE: Aplicații ale ștințelor exacte în industria ospitalității

 

 

Detaliere:

 

- CAZARE : 3 nopți cazare hoteluri de  3 -4 *. Hotelurile deja nominalizate, pot fi schimbate NUMAI in conditiile in care se asigura hoteluri de aceiasi categorie. Modul de incadrare a unitilor de cazare este apanajul forurilor tutelare din tara de destinatie. Vezi Contractul cu turistul”.

 

- MASĂ: mic dejun servite tip bufet. La cerere cu plata anticipata se poate asigura si restul meselor pe traseu. Asigurarea meselor pe traseu se face contra cost si se poate asigura numai in conditiile in care solicitantii sunt in numar minim de 30 de persoane. In cazul plecarilor foarte matinale de la locatiile de cazare micul dejun urmaeza a fi asigurat la pachet. Calitatea, cantitatea si meniul nu depinde de organizator. Vezi Contractul cu turistul”.

 

- TRANSPORT:  autocar cu toate taxele de drum si parcare incluse. Indiferent de mijlocul de transport ales, acesta va fi deservit de catre doi soferi profesionisti. Incadrarea in timp a asigurarii de calitate a serviciilor de transport intra sub  incidenta „Contractului cu turistul”.

 

- PERSONAL ÎNSOŢIRE: insotitor de grup român. Personalul de insotire are rolul de a asita la imbarcarea pe autocar, efectuarea cazarilor si transmiterea unor informatii asupra progamului si a obiectivelor. Sub nici o forma personalul de insotire NU are voie sa dea explicatii in tururile pietonale si nici la obiectivele ce urmeaza a fi vizitate. Pentru explicatii suplimentare este indicata asigurarea contra cost a acestor servicii de la un ghid local. 

Pentru grupurile de minori se pot asigura si insotitori de grup cadre didactice care sa monitorizeze participarea la exccursie a acestora. Vezi Contractul cu turistul”.

In ziua a III-a a excursiei se asigura si prezenta unui ghid local.

 

- VIZITE: din program, fără intrări la obiective. Asigurarea vizitelor din program se face NUMAI in limita timpului disponibil. Acesta poate fi diminuat din diverse cauze independente de vointa organizatorului, lucru stipulat si in „Contractul cu turistul”. In cazul in care unul sau mai multe obiective NU pot fi vizitate/vizonate, acestea pot fi inlocuite cu alte obiective, sau cu aceleasi obiective a caror vizitare/vizionare se va face in alta ordine.

 

- CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ 

Aplicații ale ștințelor exacte în industria ospitalității”.

Dezbaterile Conferinței vor fi susținute în limba țării de unde este organizatorul (cu traducere în limba română) sau în limba engleză, de către reprezentantul institutului de formare partener, împreună cu reprezenanți ai societățior de formare din România (numele acestora va fi anunțat cu o lună înainte de participare) prcum și de persoane din cadrul participanților înscrisi în prealabil cu teme la lucrările de prezentare. Pentru a se putea înscrie cu lucrări participanții trebuie să menționeze la înscriere tema lucrării pe care ulterior trebuie să o trimită în format electronic organizatorului.  Durata unei expuneri nu poate depași 15 minute. 

Participarea la această acțiune va fi înregistrată (parțial), urmând a fi făcută publică prin rețelele sociale. 

Lucrările pot avea loc, numai in cazul în care sunt minim 300 de persoane participante. 

NU se pot emite certificate de participare, decat pentru persoanele efectiv prezente, neputand solicita diplome persoanele inscrise si neparticipante.

Participare gratuită

Pentru atestarea participării la Conferință, participanții vor primii contra cost de la organizatori un un “Certificat de Participare” care să ateste prezența la lucrări si care va fi semnat si stampilat de reprezentații unității vizitate..

Primirea “Certificat de Participare” se va face contra – cost. 

Pentru tiparirea și emiterea  “Certificatului de Participare” sunteți ca rugați ca la înscriere să completați și:

- numele și prenumele cu inițiala tatălui;

- unitatea scolară din care faceți parte (localitate, județ.nr. sau denumire unitate);

- lucrări susținute (dacă este cazul). 

Împreună cu “Certificatul de Participare” persoanele interesate vor primii si un memory stick în care vor fi înregistrate principalele imagini prelucrate cu ocazia vizitei. Pimirea acestora (“Certificat de Participare” și memory stick) se va face în termen de 30 de zile de la terminarea lucrărilor.

Expedierea materialelor sus menționate se va face pe cheltuiala organizatorului. 

NU se pot emite certificate de participare decât pentru persoanele efectiv prezente, neputând solicita diplome persoanele înscrise și neparticipante.

Pretul aceste excursii este de 90 € + 400 lei.

 

Preturile in lei sau contravaloarea lor in tichete de vacanta sunt valabile in conditiile unui curs de schimb sub paritatea de 4,8 lei / €. Modificarea cursului de schim duce automat la recalcularea pretului in lei. 

Preturile au fost calculate cu plecare si intoarcere din Bucuresti.

Pentru plecarile din alte loclitati se percepe contravaloarea unui bilet de tren sau autocar pe ruta spre si de la Bucuresti. 

Respectarea si mentinerea pretului, modalitatile de plata, moneda de plata intra sub incidenta „Contractului cu turistul

 

 

REDUCERI DE PREŢ

 

20 % din prețul în valută pt. înscrieri anticipate 

20 % pentru achitarea pachetului de opționale achitate la înscriere fără a include și bilete intrare obiective

             

1. Client fidel. Se aplică persoanelor care au mai participat la acţiunile noastre anterioare, astfel:
– pentru participarea la a doua excursie, reducere de 5% din prețul standard fără opționale.
– pentru participarea de la a treia excursie, reducere de 10% din prețul standard fără opționale.
2. Locuri pe bancheta spate. Pentru persoanele care vor primi, fără a solicita, locuri pe bancheta din spate a autocarului se aplică o reducere de 5 %. din pretul excursiei fara optionale
3. Copii minori (7-12 ani) care vin însoţiţi de cel puţin unul dintre părinţii sau tutorii legali beneficiază de reducere de 15% din prețul standard fără opționale. Copiii vor beneficia de aceleaşi servicii ca şi părinţii.

4. Copii minori (0-7  ani) care dorm in pat cu unul dintre parinti, vor plati numai transportul, respectiv 60 €.

5. Early booking. Pentru persoanele care se înscriu şi achită integral pachetul de servicii solicitat cu 180 de zile înainte de data plecării se aplică o reducere de 20 % din valoarea în euro pachetului de servicii fără opţionale. Reducerile early booking sunt aplicabile NUMAI in cazul excursiilor effectuate cu transport individual. 

6. Zi nastere, onomastica. Pentru cei care au ziua de nastere sau ziua onomastica intr-un termen de 7 zile inainte de data plecarii si in termen de 7 zile de la data intoarcerii din excursie, se va asigura servirea gratuita o singura data, pentru tot grupul a diferitelor bauturi alcoolice sau nonalcolice pe autocar preum si un cadou din partea firmei organizatoare. Pentru a putea beneficia de aceasta persoanele care sunt in aceasta situatie, trebuie sa, mentioneze la inscriere ziua nasterii si prenumele. 

7. Excursii opționale Cei care la inscriere achita integral pachetul de excursii optionale vor beneficia de o reducere de 20 % din prețul excursiei optionale. Reducerile respective NU se aplică și la plata in avans a biletelor de intrare la obiective, la participarea la simpozioane si alte activități educative.

Optionalele achitate la inscriere se organizeaza NUMAI in cazul participarii unui numar minim de 30 persoane la respectiva opțională. Activitățile educationale se pot organiza NUMAI in cazul participarii unui numar minim de 30 persoane. În cazul in care grupul minim necesar desfașurării respectivei opționale nu se realizează, suma platită la îinscriere, se restituie integral NUMAI , în termen de 10 zile de la întoarcerea în țară. 

Reducerile mentionate NU sunt cumulative!

 

MAJORĂRI DE PREŢ

 

Majorarile de pret intra sub incidenta Contractului cu turistul

1.Formarea unui grup mai mic decît cel preconizat. Numărul de participanţi pentru care a fost calculat acest preţ este de 35. În cazul formării unui grup mai mic  preţul standard, fără opționale, se majorează cu:
+ 10% euro pentru un număr cuprins intre 30 si 35 participanți
+ 20% euro intre 25 si 29 participanți
Sub 25 de participanţi grupul se anulează cu restituirea integrală a sumelor depuse.
2. Plata în lei, la cursul BNR din ziua plăţii. În acest caz se va percepe un comision de risc valutar de 2% din contravaloarea sumelor depuse în lei.

3. Last minute. În cazul înscrierii la acţiune cu o perioadă mai mică de 10 zile înainte de data plecării preţul se majorează cu 10 % la valoarea pachetului de servicii fără opţionale.

SERVICII OPTIONALE:

 

- traversare in Asia cu autocarul, Mall-ul Sapphire si vizionare film: 20

- croaziera Insula printului cu plimbare cu caleasca si dejun inclus: 50  

- croaziera Bosfor: 20

- seara turceasca cu meniu inclus si program folcloric: 45

- Turcia in miniatura: 15

- bilete intrare obiective

 

Optionalele achitate la inscriere se organizeaza NUMAI in cazul participarii unui numar minim de 30 persoane la respectiva optionala pentru actiunile turistice si 40 de participanti in cazul actiunilor educational-informative. In cazul in care grupul minim necesar desfasurarii respectivei optionale nu se realizeaza, suma platita la inscriere se restituie integral, NUMAI in termen de 10 zile de la intoarcerea in tara. 

Reducerile mentionate NU sunt cumulative! In cazul in care participantii intrunesc mai multe conditii de accordare a reducerilor se va lua in calcul cea mai mare reducere care poate fi aplicata.

Optionalele marcate cu* devin obligatorii pentru tot grupul, daca la inscriere majoritatea grupului a solicitat efectuarea acestei optionale. Schimbarea carcterului actiunii respective, de la “optional” la obligatoriu, va fi adus la cunostinta tuturor participantilor inainte de plecarea in excursie.  

 

- ASIGURAREA STORNO - 3 % din valoarea pachetului fără opţionale.

Această asigurare vă permite să vă recuperaţi sumele plătite la agenţie pentru pachetul de baza, fara optionale, în cazul în care din motive independente de voinţa dumneavoastră (îmbolnîviri, decese în familie, alte clauze de forţă majoră stabilite de asigurator) nu veţi putea participa la acţiunea pe care aţi achitat-o. Returnarea sumelor depuse, verificarea actelor doveditoare prin care se solcita restituirea, timpul pana la accordarea efectiva a restituirii, sunt stabilite de societatea de asigurati.

Contravaloare asigurare storno: 5

 

- ASIGURAREA MEDICALA

Aceasta asigurare permite accordarea serviciilor medicale de urgenta. Pentru majoritatea tarilor din incheierea asigurarii NU este obligatorie. Contravaloarea asigurarii medicale se calculeaza in functie de varsta persoanei asigurate, durata pentru care se face asigurarea si tarile pentru care urmeaza a fi asigurat (tari UE sau non UE). La incheierea asigurarii medicale se va incheia un contract separate intre asigurator si solicitant. 

Asigurarea nu se face pentru persoane in etate mai mare de 80 de ani.

Contravaloare asigurare medicala de calatorie: 10

 

- CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ 

Aplicații ale ștințelor exacte în industria ospitalității”.

Dezbaterile Conferinței vor fi sustinute in limba romana, de catre reprezentantul institutului de formare partener, impreuna cu reprezentanti ai societatilor de formare din Romania (numele acestora va fi anuntat cu o luna inainte de participare), precum si de persoane din cadrul participantilor inscrisi in prealabil cu teme la lucrarile de prezentare. Pentru a se putea inscrie cu lucrari, participantii trebuie sa mentioneze la inscriere tema lucrarii pe care ulterior trebuie sa o trimita in format electronic organizatorului. Durata unei dizertatii nu poate depasi 15 minute. 

 

Participarea la această acțiune va fi înregistrată (parțial), inregistrarea urmând a fi făcuta publica prin rețelele sociale.

 

Lucrarile pot avea loc, numai in cazul in care sunt minim 300 de persoane participante. 

NU se pot emite certificate de participare decat pentru persoanele efectiv prezente, neputand solicita diplome persoanele inscrise si neparticipante. 

Timp Alocat: 4 ore 

Raiting: 8

Participare gratuită

Pentru atestarea participării la Conferință, participanții vor primii contra cost de la organizatori un un “Certificat de Participare” care să ateste prezența la lucrări si care va fi semnat si stampilat de reprezentații unității vizitate..

Primirea “Certificat de Participare” se va face contra – cost. Împreună cu “Certificatul  de Participare” persoanele interesate vor primii si un memory stick în care vor fi înregistrate principalele imagini prelucrate cu ocazia vizitei. Pimirea acestora (“Certificat de Participare” și Memory stick) se va face în termen de 30 de zile de la terminarea lucrărilor.

Expedierea materialelor sus menționate se va face pe cheltuiala organiazatorului. 

NU se pot emite certificate de participare decât pentru persoanele efectiv prezente, neputând solicita diplome persoanele înscrise și neparticipante.

 

- TRAVERSARE IN ASIA si deplasare la MALLUL SAPPHIRE cu VIZIONARE FILM 20 €

Plecare dupa micul dejun impreuna cu ghidul local. (Pe teritoriul oraselor turistice din Turcia cu autocarul este absolut necesara prezenta unui ghid turc acreditat). Vom traversa in Asia pe cele doua Poduri peste Bosfor, Podul Martirilor la dus.

 

PODUL MARTIRILOR 

Timp Alocat: pe traseu 

Raiting: 5

Recomandari: La intoarcere vom traversa Fatih Sultan Mehmet.

 

Reintorsi pe continental European vom face o oprire la Mall-ul Sapphire.

 

MALLUL SAPRHIRE

Un centru comercial și un proiect de utilizare mixtă de ședere de lux și una dintre cele mai înalte clădiri din Istanbul. 

Dupa ce vom urca cu liftul pana la varful cladirii pentru a admira panorama vom viziona si un film la mall-ul din complex. Filmul prezinta in imagini 3D, un tur al Istanbulului din elicopter. 

Timp alocat: 3 ore 

Raiting: 10

Recomandari: Este necesara rezervarea prealabila. Cei care nu vor rezerva participarea la inscriere nu au vizionarea filmului garantata. 

Participare optionala: 20 €

Timp alocat: 7 ore (inclusiv vizionare film) si oprire pe continentul asiatic. 

Timpul poate fi modificat in functie de conditiile de trafic din Istanbul la trecerea pe cele doua poduri. 

 

CROAZIERA INSULA PRINTULUI, Plimbare cu caleasca, dejun. 45 €

 

PLIMBARE CU CALEASCA INSULELE PRINTULUI 

Insulele Princiare sunt alcătuite din patru insule mai mari. În timpul lunilor de vară, Insulele Princiare sunt destinații populare pentru excursii de o zi de la Istanbul. Deoarece nu există trafic pe insule, singurul transport fiind călărie și cărucior, acestea sunt uimitor de pașnice în contrast cu orașul Istanbul. 

Participare optionala: 50 €

Timp alocat: 7 ore include croaziera cu unul dintre vasele de linie, ghid local, turul scurt al insulei cu caleasaca si servirrea mesei de pranz la unul dinte nenumaratele restaurante din zona. 

Raiting: 8

Recomandari: Este necesara rezervarea prealabila pentru a evita cele cateva ore de stat la coada in vederea prinderii unui loc pe calesti si efectuarea turului. 

 

- CROAZIERA BOSFOR 18 €

 

Croaziera se face cu un vas privat pe durata a 1 ½  ore. Pe parcursul croazierei se face un tur complet al Cornului de Aur, pe parcursul croazierei vizionand cateva dintre obiectivele orasului ce nu au fost vizitat/vizionate pe parcursul turului deja efectuat. Dolmanbahce ultimul palat al sultanilor, si unul dintre cele mai frumoase palate din Europa.  

 

VAS CROAZIERA BOSFOR 

Participare optionala: 20 €

Timp Alocat: 2 ore 

Raiting: 8

Recomandari: 

 

- SEARA TURCEASCA:  45 € 

 

Se organizeaza intr-un local specializat in aceste evenimente. Pe parcursul serii, in timp ce servim cina, putem admira un frumos spectacol cu muzica si dansuri orientale, iar la sfarsit, doritoarele pot urma niste cursuri de dans specific in cadrul unui concurs organizat cu membrii trupei. Pe parcursul cinei se servesc si bauturi alcolice lucru de fapt greu de crezut in Turcia.

Participare optionala: 45 €

Timp Alocat: 4 ore 

Raiting: 10 pentru spectacol, 7 pentru masa 

Recomandari: Deplasarea la si de la restaurant se face pietonal restauratul fiind la maxim 1,5 km de hotel.  Este bine sa mancati cu cateva ore inainte de participarea la program deoarece, desi bogat meniul este limitat cantitativ. 

(1) NOTA:

Înscrierile anticipate ÎNSEAMNĂ primirea comenzilor ferme cu minim 180 de zile înainte de perioada solicitată, plata urmând să se facă cu 15 zile înianite de plecare. Preţul a fost calculat la un curs de schimb leu / € de 4,8 lei / pentru un număr de 35 de participanți cu plecare din București. Orice modificare a cursului de schimb duce automat la recalcularea preţului.

La cerere se poate asigura plecarea și din alte localități cu plata contravalorii unui bilet de trern pe ruta localității respective – București și retur.

 

(2) ATENTIE

Puteti afla informatii suplimentare referitoare la obiectivele turistice ce urmeaza a fi vizitate /vizionate, tarile si localitatile de destinatie si transit, dand click pe cuvintele scrise cu albastru, subliniate si bolduite. Preturile de intrare la obiectivele mentionate in link-urile respective pot fi supuse modificarii fara o anuntare prealabila, ele fiind stabilite de catre administrator.

 

(3) OBIECTIVE FARA BILETE DE INTRARE :

- MOSCHEEA SELIMIYE

Moscheea Selimiy eeste în acleași timp una dintre realizările edificative ale arhitecturii islamice. 

anii 1569și 1575 de către arhitectul Mimar Sinan, la cerința sultanului Selim al II-lea. Moscheea este înconjurată de patru minarete, fiecare cu o înălțime de 83 de metri și fiecare aflat exact la aceeași distanță față de centrul cupolei. 

 

Program vizitare: Non stop 

Timp de vizitare: ½   ora. 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 7 

Recomandari: In apropierea moschhei exista un bazar cu preturi mult mai mici decat la Marele Bazar.

 

- MOSCHEEA SULEYMANIYE

Moscheea Suleymaniye este a doua moscheeca si marime din Istanbul. În grădina din spatele moscheii principale există două mausolee (türbe), inclusiv mormintele lui Sultan Suleiman I, ai al soției lui Hurrem Sultan.

Recomandari: Pentru amatorii de filme turcesti este un bun prilej pentru a vedea pe viu cateva dintre locatiile in care s-a filmat serialul.

 

- MOSCHEEA ALBASTRA

Moscheea Albastră (numită Sultanahmet Camii în turcă) este o moschee istorică din Istanbul. Moscheea este cunoscută sub numele de Moscheea Albastră din cauza plăcilor albastre care înconjoară zidurile de design interior. Moscheea a fost construită între anii 1609 și 1616, în timpul domniei lui Ahmed I. La fel ca multe alte moschei, cuprinde și un mormânt al fondatorului. În afară de atracția turistică, este și o moschee activă, deci este închisă pentru vizitatori o jumătate de oră în timpul celor cinci rugăciuni zilnice.

 

 

Program vizitare: Non stop 

Timp de vizitare: 1  ora. 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 7 

Recomandari:

 

- In cazul in care turul se efectueaza cu ghid, pretul biletelor de intrare (la pachet cu Palatul Topkapi, Moscheea Albastra, turul pietonal al Hipodromului) este de 30 euro. 

- Ignorați și evitați persoanele care vă oferă să intrați în moschee fără coadă. Acești oameni vor încerca cel mai mult să vă vândă ceva și să vă ducă la un anumit loc de cumpărături

- Cateva reguli de vizitare a moscheei.

1) Planificați-vă vizita în zona Sultanahmet din Istanbul, pentru a ajunge mai bine la mijlocul dimineții. Rugați-vă de cinci ori pe zi, cu prima chemare la rugăciune la răsăritul soarelui și ultima la miezul nopții. Muzica se închide timp de 90 de minute la fiecare timp de rugăciune. Evitați să vizitați o moschee în timpul rugăciunii (mai ales rugăciunea de dimineață vineri) sau în jumătate după ce ezanul este scos din minaretele Moscheei.

2) Înainte de a intra în Moschee, scoateți încălțămintea și puneți în saci de plastic furnizați la intrare (gratuit). Acest lucru este cerut de toate persoanele, ca parte a tradiției musulmane atunci când intră într-o moschee. 

3) Dacă sunteți femeie purtați ceva pe cap. Nu vă acoperiți fața, acoperirea are scopul de a vă ascunde numai părul.

 

4) Când vă aflați în interiorul moscheii, rămâneți liniștit și nu utilizați fotografia cu bliț. Deoarece acesta este un loc de închinare, evitați să priviți sau să luați poza celor care se roagă. Vizitați moscheea cu respect și liniște.

 

- MARELE BAZAR si BAZARUL DE MIRODENII

Marele Bazar este una dintre cele mai mari şi mai vechi pieţe acoperite din lume, care cuprinde un total de 61 de străzi acoperite şi peste 3.000 de magazine.

Marele Bazar este încă o piaţă masivă care oferă loc de muncă pentru 26.000 de persoane şi e vizitată de 250.000 - 400.000 de vizitatori zilnic. Străzile sunt acoperite de pânză şi căptuşite pe ambele părţi de tarabe mici care vând orice: haine, bijuterii, mobilier, covoare, ceramică, pantofi, carti, condimente şi altele. Standurile care comercializează produse similare sunt de obicei grupate. Preţurile sunt rareori fixe, astfel încât tocmeală este partea cea mai importantă a ritualului comercial de la Marele Bazar.

 

Program vizitare: 09.00 – 18.00  

Timp de vizitare: In functie de necesitati 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 8 

Recomandari: Preturi mai mici se gasesc si in apropierea Marelui Bazar, asa ca nu rebuie sa va grabIti la cumparaturi. 


Bazarul de mirodenii e locul cel mai potrivit din care să cumpărați rahat, mirodenii, cafea, alune, arahide și tot felul de semințe, halva, halviță, fructe confiate si ceai, mult ceai, de orice fel! Chiar dacă sunt mai scumpe, produsele vrac, pe care vânzătorii le pot ambala la cerere în vid, pentru a putea fi transportate în siguranță, sunt mult mai gustoase și apropiate de gustul autentic de rahat, ceai sau cafea, de exemplu.

 

Program vizitare: 09.00 – 18.00  

Timp de vizitare: In functie de necesitati 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 9

 

- HIPODROMUL

Este localizat in fata Moscheei Albastre, una dintre cele mai faimoase zone in Constantinopolul Bizantin care era folosit ca loc de intalnire pentru politicieni, pentru curse de car si alte activitati atletice. 

Hipodromul a fost construit original de imparatul roman Septimius Severus in 203 d.H. cand a reconstruit orasul Byzantium, dar, Constantin cel Mare a fost cel care i-a oferit cea mai mare importanta si a ordonat sa fie renovat. Se estimeaza ca Hipodromul lui Constantin avea aproximativ 450 m lungime si 130 m latime, cu o capacitate de 100000 de spectatori. In timpul domniei otomane hipodromul a fost folosit in acelasi scop ca in timpul Bizantin. Astazi este un parc al orasului numit At Meydani (Taramul Cailor) si prezinta 3 monumente care merita vizitate.

 

Program vizitare: non stop  

Timp de vizitare: In functie de necesitati 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 5

 

- OBELISCUL LUI THEODOSIUS

Este un obelisc egiptean construit de Pharaoh Tutmosis III (1549-1503 i.H.). Obeliscul lui Theosius este contruit din granit roz si inaltimea sa este de 17 m. Original avea 27 m inaltime si 10 m inaltime mai mult decat astazi si cantarea 800 tone. Obeliscul prezinta inscriptii heroglifice descriind victoria faraonului si sacrificiul catre zeul soarelui Amon-Ra. Obeliscul a fost adus in Constantinopol in 390 d.H. de imparatul Theodosius I si a stat pe o baza de piatra rectangulara pe 4 picioare de bronz.

 

Program vizitare: non stop  

Timp de vizitare: In functie de necesitati 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 5

 

- COLOANA LUI CONSTANTIN

Coloana lui Constantin a fost ridicata in secolul IV si reparata de Imparatul Constantin Porphyrogenitus in secolul X. Coloana se afla la capatul hipodromului. Monumentul a fost acoperit complet cu placi de bronz, dar in timpul invaziei latine in 1204 in timpul celei de a 4-a cruciadae,placile au fost indepartate.

Program vizitare: non stop  

Timp de vizitare: In functie de necesitati 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 5

 

- COLOANA LUI SERPENTINE

Coloana lui Serpentine este una dintre cele mai vechi monumente din Istanbul. A fost o donatie catre templul lui Apollo la Delphi de 31 de orase state grecesti pentru victoria sa asupra persanilor in lupta de la Platte. Coloana a fost adusa in Istanbul de catre Constantin cel Mare la templul lui Apollo in 234 d.H. Original, coloana avea o inaltime de 8 m si era in forma de 3 capete de serpi cu un cazan de aur sprijinit de capul acestora. Doar doua dintre aceste capete au fost gasite, unul dintre ele fiind in Muzeul Arheologic din Istanbul si cel de-al doilea in Muzeul Britanic.

 

- FANTANA GERMANA

Fantana Germana, construita in 1898 a fost un cadou de la imparatul Kaiser Wilhelm II catre sultanul otoman Abdulhamit cand acesta a vizitat Istanbulul. Fantana este decorata cu mozaicuri de aur si se afla in fata Moscheei Albastre.

Program vizitare: non stop  

Timp de vizitare: In functie de necesitati 

Timp de asteptare la procurarea de bilete: Nu este cazul. 

Raiting: 4

Nu rata aceasta oferta!

You must agree to the conditions for processing your personal data.