Valdaora - o idilă de iarnă la Plan de Corones!

Valdaora (Olang în limba germană, care este şi ea limbă oficială aici) se află la cota 1080 m în inima Văii Puster, fiind format din zonele Oberolang, Mitterolang, Niederolang şi Geiselsberg. Satul pitoresc de la poalele Plan de Corones este situat între Dolomiţii Pragser în sud şi Grupa Muntoasă Vedretta di Ries, cu o panoramă superbă. Din Geiselsberg este acces direct în domeniul schiabil, iar un skibus gratuit circulă pe timpul iernii, o dată la 20 minute prin toate zonele aşezării până la staţia de vale Gassl în Geiselsberg. Instalaţiile pe cablu moderne, timpii scurţi de aşteptare, pârtiile foarte bine preparate şi vederi de vis, toate acestea fac din domeniul schiabil unul dintre cele mai frumoase din întregii Dolomiţi. Fanii derdeluşului sigur recunosc staţiunea Valdaora, ca adăpostul modernului derdeluş natural care în anul 2000 a câştigat deja a doua oară campionatul mondial! Mai mult sunt o multitudine de activităţi şi posibilităţi de petrecere a timpului liber, restaurantele şi refugiile invită la relaxare, iar magazinele vă aşteaptă cu fel de fel de amintiri din concediu, pe toate gusturile.

Vacanţele în Plan de Corones înseamnă varietate și distracție pentru cei mici și cei mari! Imediat după coborârea pe pârtie vă puteţi opri la o băutură la "Gassl", la stația de la vale din Olang. Seara, nenumăratele baruri après-ski, discoteci și pub-uri din întreaga regiune asigură o atmosferă plină de viață. Cei care caută alternative potrivite departe de pârtii vor găsi în curând ceea ce caută: escaladări pe gheață, plimbări cu snowmobilul, taxi bob, drumeții cu rachete de zăpadă, sală de gimnastică, patinoar natural cu hochei pe gheață și cu mături, curling, precum și pârtii de derdeluş naturale. Un total de 200 km de trasee de drumeții de iarnă traversează regiunea, din care aproximativ 26 km țin de Olang. În plus, Olang/Valdaora este, de asemenea, o Mecca pentru fanii derdeluşului: în 1971, aici a avut loc pentru prima dată Campionatul Mondial de Derdeluş, apoi din nou în 2000 și, în cele din urmă, în 2008 a avut loc Campionatul European de Derdeluş. Pârtia naturală pentru derdeluş, care duce de la Oberolang până la Brunst-Alm, are o lungime de 7 km! Această pârtia panoramică este considerată chiar una dintre cele mai moderne din lume. În plus, se organizează în mod regulat plimbări cu trăsura trasă de cai, drumeții la lumina lunii și la lumina torțelor, derdeluş la lumina lunii, competiţii de schi și snowboard și drumeții. Cei care preferă să petreacă o seară liniștită și plăcută în Plan de Corones vor găsi, de asemenea, baruri de vinuri, restaurante sau pizzerii, precum și cinematografe, o bibliotecă, teatru, concerte și diverse oferte de SPA.

Domeniul schiabil Plan de Corones, muntele de schi nr. 1 al Tirolului de Sud vă pune la dispoziţie cu skipass-ul "Plan de Corones" mai mult decât puţină distracţie pe pârtie. Datorită canoanelor de zăpadă, domeniul schiabil are siguranţa zăpezii din decembrie până în aprilie, cu 119 km de pârtie şi 32 de instalaţii pe cablu moderne, între 973 şi 2275 m pentru toate gusturile. Foarte potrivit pentru începători, copii şi familii este instalația pe cablu Korer cu gondola sa cu 8 locuri. Aici vă aşteaptă pârtie cu o lăţime de 100 m, cu o diferenţă de nivel de 160 m. Plan de Corones este un domeniu foarte potrivit pentru familii, cu multe activităţi pentru copii. Pe Vf. Plan de Corones se găseşte de exemplu "Croniworld", unde părinţii îşi pot observa copii mai avansaţi şi se pot bucura totodată de minunat panoramă de 360 grade. Cea mai lungă pârtie are 6 km lungime şi duce către Olang-Gassl, în timp ce traversează o altitudine 1096 m. Alpiniştii profesionişti pot exersa pe pasajele abrupte ale ambelor pârtiilor "Sylvester" şi "Herrnegg". Pentru schiat seara vă stau la dispoziţie două pârtii cu nocturnă. Freestyler-ii au un halfpipe pe care să se dea. Nici un alt domeniu schiabil este atât de diversificat ca Plan de Corones! Domeniul schiabil este cunoscut şi ca loc al desfăşurării diverselor evenimente sportive, de exemplu Cupa Mondiala de Snowboard. Pentru a putea garanta o experiență de schi perfectă, domeniul schiabil este modernizat în mod regulat: îndrăgitul Sonnenlift a fost înlocuit, complet reînnoit și dotat cu elemente noi precum scaune încălzite şi ecran protector. În telecabina Miara este acum Wi-Fi gratuit, iar instalaţiile de înzăpezire au fost şi ele îmbunătăţite. În sezonul 19/20, telescaunul fără cuplaj Rara a fost înlocuit cu modernul "Skitrans Bronta". De la construcția sa, acesta deține titlul de cea mai scurtă telegondolă cu 12 locuri din lume și leagă stațiile din vale ale telecabinei "Miara" și "Pedagá". Pentru şi mai multă varietate puteţi să vă extindeţi skipass-ul la Skipass "Dolomiti Superski" şi să vă bucuraţi astfel de chiar 1200 km de pârtii cu 450 instalaţii pe cablu! În domeniul schiabil "Plan de Corones" aveţi acces la mai multe hotspots Wi-Fi, la mai multe case de bilete. Cu extinderea Skipass "Dolomiti Superski" vă aşteaptă şi mai multe hotspots la staţiile instalaţiilor pe cablu şi la unităţile gastronomice din domenii schiabile diferite.

În Olang se află Sonnenloipe, cu o lungime de 2 km. În total, întreaga vale Antholz are 60 km de pârtii de schi fond amenajate, iar întreaga regiune Plan de Corones are aproximativ 116 km, dintre care unele au fost testate chiar și în Cupa Mondială. În paralel, există la fel de multe piste de patinaj. Cei mai mulți kilometri au trasee pitorești și însorite din valea Gsiesertal, cu o lungime cumulată de 42 km: Este, de asemenea, locul unde se desfășoară anual Gsiesertallauf, cel mai mare eveniment sportiv din Tirolul de Sud și un punct culminant pentru orice fan al schiului de fond! În plus, în fiecare an, în luna ianuarie, aici are loc Skimaratonul Pustertaler Skimarathon. În Parcul Natural Fanes-Sennes-Prags, în apropiere de San Vigilio, se găsesc trasee de schi fond deosebit de frumoase. În centrul de biatlon din Antholz (aprox. 1.650 m), precum și pe Peitlerkofel (2.000 - 2.160 m), vă așteaptă trasee minunate de mare altitudine

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Olangerhof, Valdaora, Italia

Verifica tarife si disponibilitate